Commissie NKIR 2022

Meet the team that will organize the NKIR this year!

Marjolein
Scholtens

President

In september 2017 kwam ik aan op Nereus en heb ik Eerstejaars Dames geroeid. Daarvoor heb ik een aantal jaren jeugdgeroeid bij de Hunze, en bij Nereus heb ik er 3 hele mooie wedstrijdjaren aangeplakt, met meerdere Henleys als absolute hoogtepunten. Ik heb de NKIR ondertussen al heel vaak meegemaakt, en het mooiste blijft de spanning die je hebt vlak vóór de wedstrijd en alle adrenaline die je voelt tijdens de wedstrijd. Ieder jaar is het weer fantastisch om de NKIR te organiseren!

Douwe
Smits

Hoofd Publicatie & Vormgeving

Ik ben begonnen met roeien bij Nereus als eerstejaars zwaar ’19 en heb sinsdien meerdere malen in het buitenland mogen roeien voor vereniging en vaderland. Ik vind het organiseren van de NKIR een bijzondere ervaring die ik kan meemaken tijdens mijn studententijd. Binnen de commissie houd ik me vooral bezig met de vormgeving rondom de NKIR.

Youp
Leeuwenburgh

Hoofd PR & Acquisitie

Sinds 2020 ben ik zware wedstrijdroeier bij nereus en heb ik meerdere jaren op het NK Indoor Roeien mogen verschijnen. Het is een eer om onderdeel te mogen zijn van de organisatie van de NKIR! Het is naar mijn mening de ultieme krachtmeting en een van de zwaarste sportevenementen die er is. Ik ben tegelijk bezig met mijn master Financial Econometrics op de Universiteit van Amsterdam, en zal de functie Communicatie & Acquisitie beslaan in de commissie.

Rosalie
Lubeck

Head of Material

In mijn eerste jaar op Nereus ben ik in EJD’20 gekomen. In dit jaar heb ik ook mijn eerste NKIR gestart. In mijn tweede jaar heb ik in de Nereus DEV4- geroeid. Naast dat ik roei zit ik in het 3e jaar van de Geneeskunde opleiding van de VU. Mijn eerste NKIR is mij altijd bijgebleven. Een enorme hal vol met sporters en supporters waarbij de adrenaline door ieders lijf giert. Ik heb het geluk dat ik dit evenement mag mee organiseren en daardoor deze gave ervaring mag aanbieden aan anderen.

Mick
van Banning

Head of Competition

In mijn eerste jaar op nereus ben ik ingeselecteerd voor EJL’20. De eerste wedstrijd op ons programma was de NKIR. Na weken bietensap drinken en vele uren op de ergometer was het moment daar. Het geschreeuw van het publiek kan me ik nog herinneren als een kippenvel moment. “EEN DEAD HEAT”, exact dezelfde tijd wisten wij neer te zetten als de jongens van laga. Het doorgezaagde, halve blik wat ik heb ontvangen blijft mij bij als een hele speciale herinnering. 

Inte
Koopman

Competition

Ik ben op mijn negende begonnen met jeugdroeien en heb in 2017 het eerstejaars dames klassement gewonnen voor de ASR Nereus. Na 12 jaar wedstrijd roeien voorWillem 3 en de ASR Nereus met onder andere vele deelnames aan de NKIR ben ik gestopt als wedstrijdroeier, maar mijn liefde voor de sport is daarbij zeker niet verloren gegaan. Het organiseren van de NKIR is een enorm mooie uitdaging, waarbij we zowel topatleten als club roeiers tot het uiterste laten gaan op een ergometer. Het mooiste aan de NKIR vindt ik de spanning, energie en emotie die in de sporthal te vinden is.

Hajo
Vlaar

Publication and Design

Ik ben nu bezig met mijn derde jaar als zware wedstrijdroeier bij de A.S.R. Nereus. Afgelopen twee jaar waren bijzondere jaren, vol met gave ervaringen en mooie wedstrijden zowel binnen Nederland als internationaal. Ik heb de NKIR inmiddels in verschillende vormen mee mogen maken, maar helaas nog niet zoals hij op z’n mooiste is. De eerste keer werd hij namelijk online verroeid en vorig jaar was de aanwezigheid van het publiek nog beperkt. Dit jaar mag ik het organiseren. Ik kijk er daarom naar uit om deze keer de NKIR in volle glorie mee te maken.

Sam
van der Meer

Wedstrijd & Acquisitie

In 2021 ben ik begonnen met wedstrijden roeien voor Nereus bij EJD’21 en zit momenteel in mijn laatste jaar van de bachelor Psychologie aan de VU. Ik heb maar liefst twee keer de NKIR mogen starten, zowel in het krachthonk van Nereus (Covid gaf een andere draai aan de NKIR…) als in de Sporthallen Zuid. Beiden een bizarre maar hele gave ervaring. Je weet niet waar je aan begint en je bent vooral heel blij als het voorbij is. Ik heb ontzettend veel zin om dit gave evenement te organiseren en deze ervaring door te geven aan Olympiërs in de dop!

Pieter
de Bruine

Head of Quaestorate

Ik ben in het seizoen 21-22 eerstejaars wedstrijdroeier geweest voor Nereus. Ik weet nog goed dat ik best opkeek tegen het starten van de NKIR, dat schermpje liegt niet en iedereen kan precies zien wat jij hebt toegevoegd aan de boot. Dit kan soms best confronterend zijn, maar een geslaagde 2k op de ergometer creëert een ongekend gevoel van extase. Naast het roeien studeer ik econometrie aan de UvA. Ik hoop dat we een geslaagd evenement voor u neer kunnen zetten!

en_USEN