Het NK Indoorroeien

Als het eerste grote ergometer evenement ter wereld is het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien (NKIR) een begrip in de Nederlandse en internationale roeigemeenschap. Tegenwoordig strijden bijna 2000 roeiers in de grootste sportaccommodatie van Amsterdam, de Sporthallen Zuid, om de Nederlandse titel. Elk jaar bewijst de NKIR een uniek en spectaculair evenement te zijn, bent u er dit jaar (weer) bij?

Wat maakt de NKIR nou zo speciaal? Op een ergometer event worden grootse prestaties neergezet; of je nu een Wereld-, Nederlands- of persoonlijk record trapt. Het neerzetten van dergelijk prestatie moet een spektakel zijn voor zowel de roeier, coach als toeschouwer. Met licht, geluid, scherp commentaar en een muur aan geluid van honderden joelende roeifans bewijst de NKIR ieder jaar weer een uniek evenement te zijn. Bovendien wordt de NKIR al 30 jaar georganiseerd door studentroeiers van Nederlands meest gerenommeerde studenten roeivereniging; Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus. Dit tezamen blijkt een formule voor succes.

Het organiseren van een evenement van deze omvang vergt aandacht, tijd en veel liefde voor de sport. Wij, de organiserende commissie, bestaan uit 13 studentenroeiers van de A.S.R. Nereus. Leden bekleden hun functie binnen de commissie voor 3 jaar. Daarna worden ze vervangen door een jeugdige versie van zichzelf. Het evenement zou nooit plaats kunnen vinden zonder de ongeveer 50 vrijwilligers die elk jaar weer op de wedstrijddag zelf ons team versterken. Verder werken wij jaarlijks met veel plezier samen met Concept2 Benelux en TimeTeam, die eveneens onmisbaar zijn.

Wij staan dit jaar wederom klaar om een spectaculaire editie neer te zetten. Na het daverende succes van vorig jaar hopen we om dit jaar weer een NKIR te organiseren zoals we hem altijd gekend hebben. Wij verwachten datdeze editie van de NKIR groter zal zijn dan ooit tevoren! Komt u ook?

RECORDS

Bekijk alle records die in afgelopen edities van de NKIR verroeid zijn.

LIVESTREAM

Bekijk de livestream van vorige NKIR edities.

Resultaten

Bekijk de resultaten van de NKIR van de voorgaande jaren