Commissie NKIR 2020

Maak kennis met degenen die dit jaar het NKIR organiseren!

Jesse
Bergman

Praeses

In 2015 ben ik als lichte wedstrijdroeier bij Nereus begonnen. Na enkele mooie jaren te hebben geroeid, ben ik intussen weer full-time student. Ik volg de master ‘Metropolitan Analysis, Design and Engineering’ van TU Delft en Wagening University of Research, die gelukkig gewoon hier in Amsterdam gevestigd is. Het enthousiasme van ons team, maar ook de deelnemers en bezoekers, maakt het organiseren van de NKIR ieder jaar weer een feest.

Daní
Oldenmenger

Hoofd Communicatie & Acquisitie

Ik ben begonnen als eerstejaars dames 2017 bij Nereus. Naast twee opeenvolgende klassement-overwinningen heb ik ook mooie wedstrijden in het buitenland mogen roeien waaronder Henley Royal Regatta en The Head of the Charles. Afgelopen juli heb ik mijn master Sociologie afgerond aan de VU. De NKIR is één van de meest intimiderende events voor deelnemers maar één van de leukste en spectaculairste om zowel te bezoeken als te organiseren.

Sicco
Nessen

Hoofd Wedstrijd

Als jeugdroeier van De Hoop startte ik de NKIR in 2011 voor het eerst: ik maakte kennis met het geweld dat losbarst tijdens deze wedstrijd, een overweldigend gevoel voor een junior. In de jaren daarna was het de vaste prik in december. In 2015 veranderde alleen het tenue – het Hoop-pakje moesten plaatsmaken voor de Bordeaux-rode strepen – en ging licht roeien bij de A.S.R.. Na het behalen van de bachelor Natuur- en Sterrenkunde moest ik met pijn in mijn hart Amsterdam verlaten, om de master Hydraulic Engineering aan de TU Delft te volgen.

Julien
Ruhl

Hoofd Quaestoraat

Ik ben dit jaar 10 jaar actief in het roeien. Ik ben begonnen als jeugdroeier bij Willem III waarna ik daar een aantal jaar gecoacht heb. Toen ben ik verkast naar de mooiste vereniging van Nederland ASR Nereus waar ik weer als wedstrijdroeier begonnen ben. Nu inmiddels ben ik weer coach van wedstrijdroeiers. Ik organiseer de NKIR omdat ik altijd al beter ben geweest in kettingtrekken dan in roeien, vandaar mijn liefde voor het evenement.

Gwendolyn
Telting

Hoofd Publicatie & Vormgeving

Ik heb twee jaar wedstrijd gestuurd op Nereus. Dit jaar ben ik aan de Master Geneeskunde begonnen. Binnen de NKIR Commissie ben ik hoofd Publicatie en Vormgeving. Wat ik aan mijn functie leuk vind is dat ik hiervoor creatief moet zijn, iets wat ik mis in mijn andere bezigheden.

Jan
Boon

Hoofd Materiaal

Na 9 jaar jeugdroeien ben ik overgestapt naar Nereus. Hier heb ik in zwaar ‘18 geroeid en de NKIR mogen winnen. Sinds vorig jaar verzorg ik het materiaal voor de NKIR. Het is zo’n fantastisch moment als alles klaarstaat en dan het eerste startsein klinkt. Ik kan niet wachten op het moment dat het weer zo ver is.

Sasja
van der Ven

Communicatie & Acquisitie

Ik vind het gaaf om met een groep studenten hard te werken om een evenement als de NKIR neer te zetten. Ikzelf heb de NKIR eenmaal gestart in 2018 als wedstrijdroeier. Daarvoor heb ik een jaar Damesch I geroeid bij Nereus. Naast het organiseren van de NKIR en werken, houd ik me bezig met mijn studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Melle
Broekman

Wedstrijd

Ik heb eerstejaars zwaar geroeid met de mannen van ejz ’18. Tussen het organiseren van de NKIR door studeer ik geneeskunde aan de UvA. De NKIR organiseren is een geweldige gelegenheid om alle atleten die tot het diepste gaan om hun gewenste tijd neer te zetten van dichtbij mee te maken.

Aaf
Vos

Quaestoraat

Toen ik 14 was ben ik begonnen met roeien bij Willem III. Als junior ben ik twee keer naar de Coupe de la Jeunesse geweest en daarna ben ik bij nereus EJD ‘19 gaan roeien. Ik heb de NKIR wel vijf keer gestart, in allemaal verschillende velden en kijk er naar uit het evenement van een nieuwe kant te zien. Binnen de NKIR commissie word ik dit jaar opgeleid tot Quaestor. Daarnaast studeer ik econometrie aan de UvA!

Douwe
Smits

Publicatie & Vormgeving

Ik ben begonnen met roeien bij Nereus als eerstejaars zwaar ’19 en heb afgelopen zomer het U23 EK in Duisburg gestart. Ik studeer Geneeskunde aan de UvA en ben nu bezig in het derde jaar van de bachelor. Ik vind de NKIR een zeer bijzonder evenement om te starten en ben enthousiast om dit jaar voor het eerst bij te dragen aan het organiseren ervan.

Puck
Albers

Wedstrijd

In het seizoen ’17 – ’18 heb ik eerstejaars dames geroeid waarna ik nog enkele halen in de middengroep heb gemaakt. Ik studeer geneeskunde aan de UvA. Het leukste aan de NKIR vind ik dat iedereen onder precies dezelfde omstandigheden hun race roeit en dat het publiek de hele race van dichtbij kan zien.

nl_NLNL