Commissie NKIR 2022

Maak kennis met degenen die dit jaar het NKIR organiseren!

Marjolein
Scholtens

Praeses

In september 2017 kwam ik aan op Nereus en heb ik Eerstejaars Dames geroeid. Daarvoor heb ik een aantal jaren jeugdgeroeid bij de Hunze, en bij Nereus heb ik er 3 hele mooie wedstrijdjaren aangeplakt, met meerdere Henleys als absolute hoogtepunten. Ik heb de NKIR ondertussen al heel vaak meegemaakt, en het mooiste blijft de spanning die je hebt vlak vóór de wedstrijd en alle adrenaline die je voelt tijdens de wedstrijd. Ieder jaar is het weer fantastisch om de NKIR te organiseren!

Douwe
Smits

Hoofd Publicatie & Vormgeving

Ik ben begonnen met roeien bij Nereus als eerstejaars zwaar ’19 en heb sinsdien meerdere malen in het buitenland mogen roeien voor vereniging en vaderland. Ik vind het organiseren van de NKIR een bijzondere ervaring die ik kan meemaken tijdens mijn studententijd. Binnen de commissie houd ik me vooral bezig met de vormgeving rondom de NKIR.

Youp
Leeuwenburgh

Hoofd PR & Acquisitie

Sinds 2020 ben ik zware wedstrijdroeier bij nereus en heb ik meerdere jaren op het NK Indoor Roeien mogen verschijnen. Het is een eer om onderdeel te mogen zijn van de organisatie van de NKIR! Het is naar mijn mening de ultieme krachtmeting en een van de zwaarste sportevenementen die er is. Ik ben tegelijk bezig met mijn master Financial Econometrics op de Universiteit van Amsterdam, en zal de functie Communicatie & Acquisitie beslaan in de commissie.

Rosalie
Lubeck

Hoofd Materiaal

In mijn eerste jaar op Nereus ben ik in EJD’20 gekomen. In dit jaar heb ik ook mijn eerste NKIR gestart. In mijn tweede jaar heb ik in de Nereus DEV4- geroeid. Naast dat ik roei zit ik in het 3e jaar van de Geneeskunde opleiding van de VU. Mijn eerste NKIR is mij altijd bijgebleven. Een enorme hal vol met sporters en supporters waarbij de adrenaline door ieders lijf giert. Ik heb het geluk dat ik dit evenement mag mee organiseren en daardoor deze gave ervaring mag aanbieden aan anderen.

Mick
van Banning

Hoofd Wedstrijd

In mijn eerste jaar op nereus ben ik ingeselecteerd voor EJL’20. De eerste wedstrijd op ons programma was de NKIR. Na weken bietensap drinken en vele uren op de ergometer was het moment daar. Het geschreeuw van het publiek kan me ik nog herinneren als een kippenvel moment. “EEN DEAD HEAT”, exact dezelfde tijd wisten wij neer te zetten als de jongens van laga. Het doorgezaagde, halve blik wat ik heb ontvangen blijft mij bij als een hele speciale herinnering. 

Inte
Koopman

Wedstrijd

Ik ben op mijn negende begonnen met jeugdroeien en heb in 2017 het eerstejaars dames klassement gewonnen voor de ASR Nereus. Na 12 jaar wedstrijd roeien voorWillem 3 en de ASR Nereus met onder andere vele deelnames aan de NKIR ben ik gestopt als wedstrijdroeier, maar mijn liefde voor de sport is daarbij zeker niet verloren gegaan. Het organiseren van de NKIR is een enorm mooie uitdaging, waarbij we zowel topatleten als club roeiers tot het uiterste laten gaan op een ergometer. Het mooiste aan de NKIR vindt ik de spanning, energie en emotie die in de sporthal te vinden is.

Hajo
Vlaar

Publicatie & Vormgeving

Ik ben nu bezig met mijn derde jaar als zware wedstrijdroeier bij de A.S.R. Nereus. Afgelopen twee jaar waren bijzondere jaren, vol met gave ervaringen en mooie wedstrijden zowel binnen Nederland als internationaal. Ik heb de NKIR inmiddels in verschillende vormen mee mogen maken, maar helaas nog niet zoals hij op z’n mooiste is. De eerste keer werd hij namelijk online verroeid en vorig jaar was de aanwezigheid van het publiek nog beperkt. Dit jaar mag ik het organiseren. Ik kijk er daarom naar uit om deze keer de NKIR in volle glorie mee te maken.

Sam
van der Meer

Wedstrijd & Acquisitie

In 2021 ben ik begonnen met wedstrijden roeien voor Nereus bij EJD’21 en zit momenteel in mijn laatste jaar van de bachelor Psychologie aan de VU. Ik heb maar liefst twee keer de NKIR mogen starten, zowel in het krachthonk van Nereus (Covid gaf een andere draai aan de NKIR…) als in de Sporthallen Zuid. Beiden een bizarre maar hele gave ervaring. Je weet niet waar je aan begint en je bent vooral heel blij als het voorbij is. Ik heb ontzettend veel zin om dit gave evenement te organiseren en deze ervaring door te geven aan Olympiërs in de dop!

Pieter
de Bruine

Hoofd Quaestoraat

Ik ben in het seizoen 21-22 eerstejaars wedstrijdroeier geweest voor Nereus. Ik weet nog goed dat ik best opkeek tegen het starten van de NKIR, dat schermpje liegt niet en iedereen kan precies zien wat jij hebt toegevoegd aan de boot. Dit kan soms best confronterend zijn, maar een geslaagde 2k op de ergometer creëert een ongekend gevoel van extase. Naast het roeien studeer ik econometrie aan de UvA. Ik hoop dat we een geslaagd evenement voor u neer kunnen zetten!

Roos
Algera

Acquisitie

De NKIR is hét selectiemoment voor de eerstejaars wedstrijdroeiers. Niet alleen voor Nereus, maar voor vele andere verenigingen. De vorming van een boot met fanatiekelingen waarmee je het het aankomend jaar zal moeten doen. Dat maakt het bijzonder zo’n wedstrijd te mogen organiseren. Zelf weet ik hoe het is om, onder de druk van een schreeuwend publiek, draaiende livestream en het wel of niet behalen van de selectie- fysiek te presteren. Ik heb twee jaar geroeid en heb dus ook twee keer de NKIR gestart. Een spannend moment, helemaal in combinatie met de studie farmacie. Een pittige, maar vooral hele leuke tijd!

Boris
Dries

Digitale Optimalisering

Hoi, ik ben Boris! Vorig jaar ben ik begonnen emet wedstrijdroeien in Eerstejaars Zwaar ’23. Toen ik met mijn selectie vorig jaar op de NKIR moest starten, was ik helemaal weggeblazen door het evenement. Hoewel onze uitslag op de NKIR niet zo denderend was, wist ik dat ik hier meer mee wilde doen. Daarom ben ik super enthousiast dat ik me mag voegen bij de commissie die dit ergometer spektakel organiseert. Ik heb super veel zin om de nieuwe lichting eerstejaars dit jaar het evenement te zien bewonderen.

Marijn
Gudde

Wedstrijd

In 2021 kwam ik aan bij Nereus en werd ik onderdeel van EJLD’22. Ondanks dat ik hiervoor niet bekend was met het wedstrijdroeien kan ik het nu haast niet meer wegdenken uit mijn studententijd. Bij mijn eerste NKIR, en daarbij gelijk ook mijn eerste roeiwedstrijd, wist ik niet wat me overkwam: rijen vol ergometers, spanning, geschreeuw en felle lichten maar vooral veel adrenaline. Ondanks al deze indrukken is het de taak om goed te presteren en dat maakt de NKIR een juiste plek om te zien waar je staat in vergelijking met de rest van roeiend Nederland. Ik heb veel zin om mee te helpen aan dit evenement!

Marijn
Kox

Materiaal

Een 2k test is nooit leuk. Maar als je er één moet doen dan het liefst op de NKIR met al het spektakel en publiek. Ik zorg dat het materiaal op de dag zelf goed geregeld is, zodat het enige wat kapot gaan je benen zijn.