Commissie NKIR 2021

Maak kennis met degenen die dit jaar het NKIR organiseren!

Julien
Ruhl

Praeses

Na drie jaar de functie van quaestor vervuld te hebben heb ik dit jaar de eer om te fungeren als praeses van de NKIR commissie. Na 11 jaar in de roeisport is dit een mooie kroon op m’n werk. Ik heb in die 11 jaar geroeid en gecoacht eerst bij RV Willem III en inmiddels nog altijd bij ASR Nereus. In mijn vrije tijd heb ik de studie geneeskunde gedaan en werk ik nu als beginnend arts. Ik organiseer de NKIR omdat ik altijd al beter ben geweest in kettingtrekken dan in roeien, vandaar mijn liefde voor het evenement.

Sasja
van der Ven

Hoofd Communicatie & Acquisitie

Ik vind het gaaf om met een groep studenten hard te werken om een evenement als de NKIR neer te zetten. Ik zelf heb de NKIR eenmaal gestart in 2018 als wedstrijdroeier. Daarvoor heb ik een jaar Damesch I geroeid bij Nereus. Naast het organiseren van de NKIR en werken, houd ik me bezig met mijn studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Melle
Broekman

Hoofd Wedstrijd

Ik heb eerstejaars zwaar geroeid met de mannen van ejz ’18. Tussen het organiseren van de NKIR door studeer ik geneeskunde aan de UvA. De NKIR organiseren is een geweldige gelegenheid om alle atleten die tot het diepste gaan om hun gewenste tijd neer te zetten van dichtbij mee te maken.

Jan
Boon

Hoofd Materiaal

Na 9 jaar jeugdroeien ben ik overgestapt naar Nereus. Hier heb ik in zwaar ‘18 geroeid en de NKIR mogen winnen. Sinds vorig jaar verzorg ik het materiaal voor de NKIR. Het is zo’n fantastisch moment als alles klaarstaat en dan het eerste startsein klinkt. Ik kan niet wachten op het moment dat het weer zo ver is.

Aaf
Vos

Hoofd Quaestoraat

Toen ik 14 was ben ik begonnen met roeien bij Willem III. Als junior ben ik twee keer naar de Coupe de la Jeunesse geweest en daarna ben ik bij nereus EJD ‘19 gaan roeien. Ik heb de NKIR wel vijf keer gestart, in allemaal verschillende velden en hou ervan om het evenement van een andere kant te zien. Binnen de NKIR commissie ben ik Quaestor. Daarnaast studeer ik econometrie aan de UvA!

Douwe
Smits

Hoofd Publicatie & Vormgeving

Ik ben begonnen met roeien bij Nereus als eerstejaars zwaar ’19 en heb sinsdien meerdere malen in het buitenland mogen roeien voor vereniging en vaderland. Ik vind het organiseren van de NKIR een bijzondere ervaring die ik kan meemaken tijdens mijn studententijd. Binnen de commissie houd ik me vooral bezig met de vormgeving rondom de NKIR.

Puck
Albers

Wedstrijd

In het seizoen ’17 – ’18 heb ik eerstejaars dames geroeid waarna ik nog enkele halen in de middengroep heb gemaakt. Ik studeer geneeskunde aan de UvA. Het leukste aan de NKIR vind ik dat iedereen onder precies dezelfde omstandigheden hun race roeit en dat het publiek de hele race van dichtbij kan zien.

Youp
Leeuwenburgh

Communicatie & Acquisitie

Sinds 2020 ben ik zware wedstrijdroeier bij nereus en heb ik meerdere jaren op het NK Indoor Roeien mogen verschijnen. Het is een eer om onderdeel te mogen zijn van de organisatie van de NKIR! Het is naar mijn mening de ultieme krachtmeting en een van de zwaarste sportevenementen die er is. Ik ben tegelijk bezig met mijn master Financial Econometrics op de Universiteit van Amsterdam, en zal de functie Communicatie & Acquisitie beslaan in de commissie.

Rosalie
Lubeck

Materiaal

In mijn eerste jaar op Nereus ben ik in EJD’20 gekomen. In dit jaar heb ik ook mijn eerste NKIR gestart. In mijn tweede jaar heb ik in de Nereus DEV4- geroeid. Naast dat ik roei zit ik in het 3e jaar van de Geneeskunde opleiding van de VU. Mijn eerste NKIR is mij altijd bijgebleven. Een enorme hal vol met sporters en supporters waarbij de adrenaline door ieders lijf giert. Ik heb het geluk dat ik dit evenement mag mee organiseren en daardoor deze gave ervaring mag aanbieden aan anderen.

Mick
van Banning

Wedstrijd

In mijn eerste jaar op nereus ben ik ingeselecteerd voor EJL’20. De eerste wedstrijd op ons programma was de NKIR. Na weken bietensap drinken en vele uren op de ergometer was het moment daar. Het geschreeuw van het publiek kan me ik nog herinneren als een kippenvel moment. “EEN DEAD HEAT”, exact dezelfde tijd wisten wij neer te zetten als de jongens van laga. Het doorgezaagde, halve blik wat ik heb ontvangen blijft mij bij als een hele speciale herinnering. 

Inte
Koopman

Interim Wedstrijd

Ik ben op mijn negende begonnen met jeugdroeien en heb in 2017 het eerstejaars dames klassement gewonnen voor de ASR Nereus. Na 12 jaar wedstrijd roeien voor
Willem 3 en de ASR Nereus met onder andere vele deelnames aan de NKIR ben ik gestopt als wedstrijdroeier, maar mijn liefde voor de sport is daarbij zeker niet verloren gegaan. Het organiseren van de NKIR is een enorm mooie uitdaging, waarbij we zowel topatleten als club roeiers tot het uiterste laten gaan op een ergometer. Het mooiste aan de NKIR vindt ik de spanning, energie en emotie die in de sporthal te vinden is.

nl_NLNL