Marjolein
Scholtens

Praeses

In september 2017 kwam ik aan op Nereus en heb ik Eerstejaars Dames geroeid. Daarvoor heb ik een aantal jaren geroeid bij K.G.R. de Hunze, en bij Nereus heb ik er 3 hele mooie wedstrijdjaren aangeplakt, met meerdere Henleys als absolute hoogtepunten. Ik heb de NKIR ondertussen al heel vaak meegemaakt, en het mooiste blijft de spanning die je hebt vlak vóór de wedstrijd en alle adrenaline die je voelt tijdens de wedstrijd. En daarnaast is het ieder jaar weer fantastisch om de NKIR te mogen organiseren met de hele commissie!

Mick
van Banning

Hoofd Wedstrijdleiding

In mijn eerste jaar op Nereus ben ik ingeselecteerd voor EJL’20. De eerste wedstrijd op ons programma was de NKIR. Na weken bietensap drinken en vele uren op de ergometer was het moment daar. Het geschreeuw van het publiek kan me ik nog herinneren als een kippenvel moment. “EEN DEAD HEAT”, exact dezelfde tijd wisten wij neer te zetten als de jongens van Laga. Het doorgezaagde, halve blik wat ik heb ontvangen blijft mij bij als een hele speciale herinnering. 

Hajo
Vlaar

Publicatie & Vormgeving

Ik ben nu bezig met mijn derde jaar als zware wedstrijdroeier bij de A.S.R. Nereus. Afgelopen twee jaar waren bijzondere jaren, vol met gave ervaringen en mooie wedstrijden zowel binnen Nederland als internationaal. Ik heb de NKIR inmiddels in verschillende vormen mee mogen maken, maar helaas nog niet zoals hij op z’n mooiste is. De eerste keer werd hij namelijk online verroeid en vorig jaar was de aanwezigheid van het publiek nog beperkt. Dit jaar mag ik het organiseren. Ik kijk er daarom naar uit om deze keer de NKIR in volle glorie mee te maken.

Pieter
De Bruine

Hoofd Quaestoraat

Ik ben in het seizoen 21-22 eerstejaars wedstrijdroeier geweest voor Nereus. Ik weet nog goed dat ik best opkeek tegen het starten van de NKIR, dat schermpje liegt niet en iedereen kan precies zien wat jij hebt toegevoegd aan de boot. Dit kan soms best confronterend zijn, maar een geslaagde 2k op de ergometer creëert een ongekend gevoel van extase. Naast het roeien studeer ik econometrie aan de UvA. Ik hoop dat we een geslaagd evenement voor u neer kunnen zetten!

Sam
van der Meer

Wedstrijdleiding

In 2021 ben ik begonnen met wedstrijden roeien voor Nereus bij EJD’21 en zit momenteel in mijn laatste jaar van de bachelor Psychologie aan de VU. Ik heb maar liefst twee keer de NKIR mogen starten, zowel in het krachthonk van Nereus (Covid gaf een andere draai aan de NKIR…) als in de Sporthallen Zuid. Beiden een bizarre maar hele gave ervaring. Je weet niet waar je aan begint en je bent vooral heel blij als het voorbij is. Ik heb ontzettend veel zin om dit gave evenement te organiseren en deze ervaring door te geven aan Olympiërs in de dop!

Kees Roos
Algera

Acquisitie en vice-praeses

De NKIR is hét selectiemoment voor de eerstejaars wedstrijdroeiers. Niet alleen voor Nereus, maar voor vele andere verenigingen. De vorming van een boot met fanatiekelingen waarmee je het het aankomend jaar zal moeten doen. Dat maakt het bijzonder zo’n wedstrijd te mogen organiseren. Zelf weet ik hoe het is om, onder de druk van een schreeuwend publiek, draaiende livestream en het wel of niet behalen van de selectie- fysiek te presteren. Ik heb twee jaar geroeid en heb dus ook twee keer de NKIR gestart. Een spannend moment, helemaal in combinatie met de studie farmacie. Een pittige, maar vooral hele leuke tijd!

Boris 
Dries

Digitale optimalisering

Hoi, ik ben Boris! Vorig jaar ben ik begonnen emet wedstrijdroeien in Eerstejaars Zwaar ’23. Toen ik met mijn selectie vorig jaar op de NKIR moest starten, was ik helemaal weggeblazen door het evenement. Hoewel onze uitslag op de NKIR niet zo denderend was, wist ik dat ik hier meer mee wilde doen. Daarom ben ik super enthousiast dat ik me mag voegen bij de commissie die dit ergometer spektakel organiseert. Ik heb super veel zin om de nieuwe lichting eerstejaars dit jaar het evenement te zien bewonderen.

Marijn
Gudde

Wedstrijdleiding

In 2021 kwam ik aan bij Nereus en werd ik onderdeel van EJLD’22. Ondanks dat ik hiervoor niet bekend was met het wedstrijdroeien kan ik het nu haast niet meer wegdenken uit mijn studententijd. Bij mijn eerste NKIR, en daarbij gelijk ook mijn eerste roeiwedstrijd, wist ik niet wat me overkwam: rijen vol ergometers, spanning, geschreeuw en felle lichten maar vooral veel adrenaline. Ondanks al deze indrukken is het de taak om goed te presteren en dat maakt de NKIR een juiste plek om te zien waar je staat in vergelijking met de rest van roeiend Nederland. Ik heb veel zin om mee te helpen aan dit evenement!

Marijn
Kox

Hoofd Materiaal

Een 2k test is nooit leuk. Maar als je er één moet doen dan het liefst op de NKIR met al het spektakel en publiek. Ik zorg dat het materiaal op de dag zelf goed geregeld is, zodat het enige wat kapot gaan je benen zijn.

Iris
Halma

Wedstrijdleiding & Acquisitie

In mijn eerste jaar op Nereus, heb ik toch gekozen om te gaan wedstrijd roeien. Tijdens de selectie periode was daar mijn eerste NKIR, ik had geen idee wat mij te wachten stond. Van mijn techniek op een ergometer moest ik het absoluut niet hebben, maar gelukkig had ik veel kracht waardoor ik eerstejaars dames ‘22 toch gehaald heb. De jaren daarna heb ik het altijd heel leuk gevonden om deze wedstrijd te starten, waarbij ik iedere keer een PR neer heb weten te zetten. Ik ben blij dat ik nu onderdeel mag uitmaken van de organisatie om er voor iedereen zo een (voor hoever mogelijk) goede ervaring van te kunnen maken!

Aimée
Sijben

Quaestoraat

In tegenstelling tot menig andere roeiwedstrijden hoef jij je als roeier geen zorgen te maken over balans tijdens de NKIR. De balans tussen inkomsten en uitgaven moet wél gewaarborgd blijven; ik zal daarom ter voorbereiding van de NKIR naast mijn stuurtouwtjes ook de financiële touwtjes van de NKIR in handen nemen.

Floris 
Bij De Weg

Materiaal

Ik ben begonnen met wedstrijdroeien in 2021 in EJZ ‘22. Na vier keer de NKIR geroeid te hebben, zowel virtueel als met toeschouwers in de beruchte sporthallen, vind ik het heel gaaf dat ik nu met de commissie dit evenement mag organiseren en de komende jaren naar een nog hoger niveau kan tillen. Ik zal mij bezig gaan houden met het materiaal en heb heel veel zin om het onderhoud van de ergometers en het evenement in zijn geheel in goede banen te leiden.

nl_NLNL