Geschiedenis

In 1990 werd ter ere van het lustrum XXI van de Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus voor het eerst in Nederland een wedstrijd op de ergometer georganiseerd over 2500 virtuele meters. Dit was een groot succes en daarom werd besloten deze wedstrijd jaarlijks te organiseren. De Open Nederlandse Ergometer Kampioenschap (ONEK) was geboren. Omdat Nederland toen één van de weinige landen was waar een ergometerwedstrijd gehouden werd, trok dit sportevenement een groot aantal buitenlandse deelnemers.

De afstand voor de wedstrijden werd teruggebracht naar de in de roeiwereld gebruikelijke 2000 meter. Tevens werd samen met de Koninklijke Nederlandsche Roeibond besloten de ONEK voortaan een officieel Nederlands Kampioenschap te laten zijn. Sinds 1999 heet het evenement dan ook het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien (NKIR).

In 2015 had het NKIR een recordaantal inschrijvingen. Namelijk 1863! Na vele succesvolle jaren het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien georganiseerd te hebben, hebben wij het afgelopen jaar met groot success het Europees Kampioenschap Indoorroeien mogen organiseren. Dit jaar staat er weer een traditionele editie op de planning. Wat zal ons deze editie te wachten staan…