Wij begrijpen dat het voor jullie belangrijk is om te weten wat er precies gebeurt met je donatie. Daarom willen wij jullie graag vertellen wat World Child Cancer NL in 2019 bijvoorbeeld in Kenia heeft gedaan en wat voor effect dat heeft gehad. Zo hebben ze zich gericht op het onderwijzen van zowel professionals als ouders. Ook is er een survivor bijeenkomst georganiseerd in Kenia. Hierbij kwamen ruim 200 ex-patiënten, patiënten, ouders en professionals samen om ze te laten zien dat het echt mogelijk is om te genezen van kinderkanker.

Dankzij een voorlichtingsprogramma voor ouders is het percentage Keniaanse kinderen met kanker dat voortijdig stopt met de behandeling drastisch gedaald van 54% naar nog maar 2%. Hoe ziet zo’n voorlichtingsprogramma er uit? Ouders krijgen een video te zien met uitleg over kanker, de behandeling, de mogelijke bijwerkingen en waarom het zo ontzettend belangrijk is dat de kinderen hun therapie afronden. Daarnaast is er elke twee weken een ouder support bijeenkomst waar ouders onder begeleiding van een psycholoog ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.

World Child Cancer NL wil ook meer bewustwording en meer kennis over kinderkanker bij de bevolking, overheden en eerstelijnszorg creëren in de landen waar ze werken. Zo hopen ze in 2020 met een pilot voor awareness & early diagnosis te kunnen starten in Kenia in samenwerking met Amref Flying Doctors in Bungoma County. Help World Child Cancer NL hiermee en zamel zo veel mogelijk geld in namens jezelf, je team of je vereniging! Meer informatie over de fundraiser volgt snel.

Comments are closed

en_USEN