Pers

Over een tijdje zal voor de 29ste keer het Aegon Nederlands Kampioenschap Indoorroeien (Aegon NKIR) plaatsvinden in de Sporthallen Zuid. Na vele succesvolle jaren het NK Indoorroeien georaniseerd te hebben, hebben wij met success het afgelopen jaar het Aegon Europees Kampioenschap Indoorroeien 2018 mogen organiseren! Strijdend om de NK- en EK-titels in diverse categorieën, gingen de atleten de strijd met elkaar aan op de ergometer. Ze werden hierbij aangemoedigd door ruim 5000 bezoekers, waardoor er een overweldigende en sportieve sfeer in de Sporthallen Zuid ontstaat en ook dit jaar weer zullen doen tijdens het NK van 8 december aanstaande. Roeiers gaan dan ook diep om hier een goede prestatie neer te zetten. Er vinden geregeld spraakmakende gebeurtenissen plaats, zoals het verbreken of neerzetten van Nederlandse- en wereldrecords.

De wedstrijd
Tijdens het Aegon NKIR wordt er een race over twee virtuele kilometers afgelegd op een roeimachine. Individueel, of in teams, maar altijd zij aan zij en recht tegenover de toeschouwers. Het principe is simpel: hoe harder de haal, des te meer meters je maakt. Degene die als eerste 2000m volbrengt, wint. Aangemoedigd door het fanatieke publiek in de zaal gaan de roeiers tot het uiterste om als eerste de finish te bereiken. Tijdens het Aegon NKIR wordt er gestreden in verscheidene categorieën, verdeeld naar gewicht, leeftijd en roei ervaring.

Voorbeschouwing
Het Aegon NKIR is voor veel Nederlandse wedstrijdroeiers, waaronder de nationale roei equipe, een belangrijk testmoment in de aanloop naar het nieuwe roeiseizoen. Tevens worden de selecties voor grote roeitoernooien, zoals onder andere WK’s, deels gebaseerd op de prestaties tijdens het Aegon EKIR.

Achtergrond
Voor de 29e keer organiseert de Commissie NK Indoorroeien, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB), het Aegon NKIR. Het Aegon NKIR is ooit ontstaan als lustrum wedstrijd van de Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging “Nereus” en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement binnen de roeiwereld. De commissie NKIR bestaat uit twaalf studenten, afkomstig van de Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging “Nereus”, die het gehele jaar bezig zijn met de voorbereidingen. Tijdens de wedstrijd zetten nog eens 150 vrijwilligers zich in om de organisatie soepel te laten verlopen. De 29e editie van het Aegon NK Indoorroeien wordt mede mogelijk gemaakt door Aegon, Concept 2 Benelux en de KNRB.

Samenvatting:
Wedstrijd: 29ste Aegon Nederlands Kampioenschap Indoorroeien 2018
Datum: Zaterdag 8 december 2018
Tijd: 08.00 – 19.00u
Locatie: Sporthallen Zuid, Burgerweeshuispad 54, Amsterdam
Deelnemers: +/- 1.800
Toeschouwers: +/- 5.000 in de hal en +/- 5.000 via de livestream

Contact Persinstanties die hierover willen berichten, kunnen informatie krijgen op en rond het evenement. Wij staan u graag te woord. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Dani Oldenmenger (0657547005) (Public Relations) via nkir@nereus.nl.

De commissie NKIR hoopt u op zaterdag 8 december te mogen verwelkomen op het Aegon NK Indoorroeien 2018