Hoe bereid ik mij voor?

Om je optimaal voor te bereiden op 8 december hebben wij olympisch kampioen Nico Rienks gevraagd hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden op deze race.

 1. Halverwege november beslis je je streeftijd. Dit is de basis voor een goede prestatie op de NKIR!
 2. In de week van 12 november roei je exact deze snelheid gedurende tweemaal 500 meter. Met ruim rust tussen de beide 500 meters. Ga niet harder en niet langzamer, roei exact de beoogde snelheid. Hiermee oefen je het ritme en de kracht die je tijdens de 2.000 meter van de EKIR ook gaat gebruiken.
 3. In de week van 19 november moet je precies hetzelfde schema (dezelfde tijd per 500 meter) gedurende tweemaal 1.000 meter volhouden. Ook weer ruim rust tussen de beide 1.000 meters.
 4. In de week van 26 november doe je eenmaal een 1.500 meter. Niet langer dan deze 1.500 meter doorgaan! Dat bewaar je maar voor de wedstrijd op 8 december!
Tijdens die wedstrijd zelf moet je dan de eerste 1.000 meter wederom op exact hetzelfde schema vertrekken. Vervolgens halverwege bij jezelf nagaan of je het schema volhoudt of dat je nog wat kunt versnellen. Het hoofd erbij houden is de beste garantie op een topprestatie!  Veel succes!

 

 

 • Hoe doe ik mee?

  Of u nu een geoefende roeier bent, of pas begonnen met trainen op de Indoor Rower: iedereen kan deelnemen aan het Aegon NK Indoorroeien 2018.
  lees meer
 • Hoe bereid ik me voor?

  Iedereen wil zich natuurlijk optimaal voorbereiden op 8 december en daarom hebben wij Olympisch roeikampioen Nico Rienks gevraagd hoe je dit het beste kunt doen.
  lees meer
 • WIE KAN ER MEEDOEN?

  Iedereen! Of je nu een keer per week thuis op de indoor rower zit, of vijf keer per week bij je eigen roeivereniging traint, het maakt niet uit! Je kunt je inschrijven in je eigen sterkte klasse, waardoor je als beginner niet bang hoeft te zijn dat je ten onder gaat in het geweld van de toproeiers.
  lees meer
   Kempen