Hoe bereid ik me voor?

Iedereen wil zich natuurlijk optimaal voorbereiden op 10 december en daarom hebben wij Olympisch roeikampioen Nico Rienks gevraagd hoe je dit, volgens hem, het beste kunt

 1. Halverwege november schat je in welke tijd je tijdens de NKIR denkt te gaan halen. Dit vormt de basis voor een goede voorbereiding!
 2. In de week van 14 november roei je exact deze snelheid gedurende 2x 500m met ruim rust tussen de beide 500 meters. Je roeit exact de beoogde snelheid! Op deze manier oefen je het ritme en de kracht die je tijdens de NKIR ook gaat gebruiken.
 3. In de week van 21 november roei je dezelfde snelheid gedurende 2x 1000m met weer ruim rust tussen de beide 1000 meters.
 4. De week van 28 november doe je 1x 1500m. Niet langer dan 1500m! De laatste 500m bewaar je voor de wedstrijd op 10 december. Deze 1500m is de beste specifieke oefening voor de NKIR. Na wat rust en met alle aanmoedigingen tijdens de wedstrijd zal je zien dat die laatste 500m er wel achteraan kan.
Succes!
 • Hoe doe ik mee?

  Of u nu een geoefende roeier bent, of pas begonnen met trainen op de Indoor Rower: iedereen kan deelnemen aan het Aegon NK Indoorroeien 2016.
  lees meer
 • WIE KAN ER MEEDOEN?

  Iedereen! Of je nu een keer per week thuis op de indoor rower zit, of vijf keer per week bij je eigen roeivereniging traint, het maakt niet uit! Je kunt je inschrijven in je eigen sterkte klasse, waardoor je als beginner niet bang hoeft te zijn dat je ten onder gaat in het geweld van de toproeiers.
  lees meer